15 TEMMUZ KUTLAMALARI YARIN BAŞLIYOR

Kayseri'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri yarın, Cuma namazından sonra şehitler için Mevlidi Şerif okutulmasıyla başlayacak.

Kayseri’de Valilik kanalıyla gerçekleştirilecek olan kutlamalarda şehitlikler ve şehit aileleri ziyaret edilecek, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde “15 Temmuz Milletin Zaferi KAYMEK Gurur Sanat Sergisi” konulu serginin açılışı  yapılacak.

 Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hilmi DEMİR tarafından “15 Temmuz: Milletin Zaferi ve Fetö Terör Örgütü” konulu konferans verilecek, ardından Erciyes Üniversitesi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni” gerçekleştirilecek.
Kartal Şehitliğinden Cumhuriyet Meydanına kadar yapılacak “15 Temmuz Milletin Zaferi Yürüyüşü” ile 15 Temmuz gecesi kutlamaları için Kayseri Cumhuriyet meydanında toplanılacak.

Saat 20.30’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı Programında ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunması, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okunması, Protokol Konuşmaları, Anı Defterinin Yazılması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kayserililere canlı yayında hitapları ile devam edecek.
Etkinlikler şiir okunması, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Sela okunması, 15 Temmuz Milletin Zaferi Sancak Koşusu, Talas Paraşüt Alanında Yapılacak Bayrak Töreni Programı, Şehirde tüm Camilerde Selâlar okunması ile tamamlanacak.