Acımız Büyük,Yastayız!

Şehit haberleri ülkeyi yasa boğdu, başta Ak Parti olmak üzere İyi Parti ve CHP seçim etkinliklerini iptal etti.

Pençe Kilit operasyon bölgesinden gelen 9 şehit için Türkiye yasa büründü. Siyasi partiler tüm seçim programlarını iptal etti. Yarın tüm yurtta okullarda eğitim ise şehitlerimiz için saygı duruşuyla başlayacak. İletişim Başkanlığı ise sosyal medyada dezenformasyona dikkat çekti ve provokasyonlu paylaşımların akımına kapılmayın uyarısı yaptı.

Eğitim Saygı Duruşuyla Başlayacak

Şehit haberleri tüm yurtta üzüntüyle karşılandı. Ulusal kanallardan ve tüm camiilerden seslenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra şehitler için dua yaptırdı. Herkes tüm şehitler için Yas’a girdi ve dualar etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise tüm yurtta yarın eğitime şehitler için saygı duruşuyla başlanacağını açıkladı. Tüm yürekler şehitlerimiz için atıyor.

Provokasyona Dikkat!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı dezenformasyona ve provokatif paylaşımlara dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı ve İletişim başkanlığının koordinesinde sürdürülen siber operasyonlarda ise 110 hesap provokatif paylaşımlar ve yalan haberlerden dolayı kapatıldı. Suçlular hakkında ise adli işlem başlatılıp, gözaltı kararı alındı.

Seçim Etkinlikler İptal Edildi
Başta Ak Parti olmak üzere tüm siyasi partiler seçim etkinliklerini şehit haberlerinden hemen sonra iptal etti. Bir sonraki tarihe ertelenen seçim çalışmaları arasında Ak Parti’nin Ankara’da yapacağı aday tanıtım toplantısı da var. Kayseri adayının da açıklanacağı Ankara aday tanıtım toplantısı ileriki bir tarihe ertelenirken, İyi Parti’de tüm seçim çalışmalarını tehir etti. Bu arada Tandoğan Meydanı’nda yürüyüş etkinliği bulunan CHP ise şehit haberleriyle birlikte programını erteleyen siyasi partiler arasında yer aldı.
 

Ak Parti İyi Parti CHP Pençe Kilit operasyonu Türkiye yasa büründü Acımız Büyük Yastayız Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı