Adaylar Pazar Açıklanıyor

Daha önce 15 Ocak Pazartesi olarak açıklanan belediye başkan adaylarının açıklanacağı tarihte bir değişim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Pazar günü Ankara'da diğer adayların isimlerini açıklayacağız.' dedi.

Yarın Açıklanıyor

Erdoğan Pazarı İşaret Etti

Aralarında Kayseri’nin de yer alacağı aday açıklama programı merakla bekleniyor.

Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday açıklama programının öne alındığını kaydederek: “Bu hafta büyük ihtimalle pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız.” dedi
3M’DEN BİRİSİ… BÜYÜKKILIÇ ANKETTE ÖNDE ÇIKTI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da belirleneceği Ankara toplantısı öncesi Mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Mustafa Palancıoğlu ve Mustafa Yalçın isimleri ön plana çıkmıştı.
Kayseri’de yapılan ankette ise Memduh Büyükkılıç önde çıkmış ve bu durum Büyükkılıç isminin daha avantajlı hale geldiği yorumlarına neden olmuştu.

GİZLİ BİR ANKET DAHA YAPILDI
Kayseri’de büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için birçok yol denendi. Öncelikle 20 kişilik özel ekiple bir müfettiş edasında alan yoklaması yapan Ak Parti Genel Merkezi daha sonra ise 71 kişilik parti mensubunu Ankara’ya davet ederek “Belediye Başkanınızdan memnun musunuz?” sorusuna kapalı zarf usulü yanıt almıştı. Bu gelişmelerin ardından birde anket yaptıran Ak Parti’de burada ise en fazla oy alan mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç’ın ismi ön plana çıkmıştı.
Kayseri’de ve Ankara’da bu üç sonuç konuşulurken yarın Ankara’da yapılacak olan toplantı öncesi Kayseri sokaklarında gizli bir anket daha yapıldı. Bu anketin sonucunun ise Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olacağı belirtiliyor. Ak Parti, yarın Ankara’da açıklayacağı isimlerle Türkiye genelindeki tüm belediye başkan adayı isimlerini açıklamış olacak.