AN MESELESİ!

AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının bugün-yarın açıklanması bekleniyor.

2024’ün ilk günlerinde yavaş yavaş seçim çalışmalarına yönelme başladı. Ak Parti 30 Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismini bu hafta açıklayacak. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yarın veya en geç hafta sonuna isimleri açıklaması bekleniyor. Bu arada 5 Ocak’ta belediye meclis üye başvuruları sona erecek. Öte yandan ilçe belediye başkan adayı isimlerinin ise 15 Ocak gibi açıklanacağı belirtiliyor…

ÖNCELİK BÜYÜKŞEHİR ADAYLARINDA…
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta 30 büyükşehir belediye başkan adayının ismini açıklaması bekleniyordu ancak 12 şehit haberiyle birlikte programda değişim yaşandı. Yeni yılın ilk günlerinde ise aday belirleme çalışmaları hız kazandı. Kayseri’den davet edilen 71 isme kapalı zarfta görüşlerini soran genel merkez çalışmalarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yarın veya en geç hafta sonuna kadar öncelikle 30 büyükşehir belediye başkan adayının ismini açıklaması bekleniyor… Daha sonra ise ayın 15’i gibi ilçe belediye başkan adaylarının isimleri açıklanacak ve seçim startı verilecek.

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ NET DEĞİL!
Ak Parti Genel Merkezi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın aday olup olmayacağı konusunda net bir tavır sergilemedi. Kayseri’den genel merkeze davet edilen ve görüşleri sorulan 71 kişiden alınan gizli görüşlerin neticesinde net bir tavır sergilemeyen genel merkez doğal aday adayı olan Memduh Büyükkılıç’ın yeniden aday olup olmayacağı konusunda partilileriyle bile net bir görüş paylaşmıyor. Memduh Büyükkılıç’ın durumununda bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla netlik kazanacağı öğrenildi.