An Meselesi!

Ak Parti'de metropol ve kırsal ilçe belediye başkanlarının ismi her an açıklanabilir…

AK Parti’de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç’ın açıklanmasının ardından gözler merkez metropol ile kırsal ilçe belediye başkan adaylarının ismini bekler oldu. Son tarih olarak 30 Ocak Salı günü işaret edilse de, ilçe belediye başkan adaylarının isminin açıklanmasının an meselesi olduğu öğrenildi. Hafta sonu Kayseri’deki ilçe belediye başkan adaylarının isimlerinin açıklanacağı, 30 Ocak Salı günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Seçim Beyannamesi”nin duyurulacağı belirtiliyor…
5 İLÇE BAŞKANI NET GİBİ…
Kayseri’de mevcut belediye başkanlarından Memduh Büyükkılıç’ın yeniden Büyükşehir’e aday gösterilmesinin ardından metropol ve kırsalda çok fazla değişim beklenmiyor. Bu arada Melikgazi’de Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan’da Ahmet Çolakbayrakdar, Talas’ta Mustafa Yalçın, İncesu’da Mustafa İlmek ve Hacılar’da Bilal Özdoğan olmak üzere 5 ilçede değişim düşünülmediği konuşuluyor.
BAZI İLÇELERDE DEĞİŞİM OLABİLİR…
Ak Parti’de her an isimlerinin açıklanması beklenen adaylar arasında değişim olabileceği de konuşuluyor. Değişim olma ihtimali üzerinde durulan kırsal ilçeler arasında Develi Mehmet Cabbar, Yeşilhisar Halit Taşyapan, Felahiye Vural Çoşkun ve Yahyalı Esat Öztürk’te var. Bazı ilçe belediye başkanlarının adaylık durumlarının değerlendirildiği ancak henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.
5 İLÇEDE CUMHUR İTTİFAKI MHP’YE DESTEK OLACAK!
Kayseri’de 12 belediye başkan adayını belirleyecek olan Ak Parti, 5 ilçede ise Cumhur İttifakı olarak MHP adaylarına tam destek veriyor. Pınarbaşı’da Menduh Uzunluoğlu, Özvatan’da Halit Demir, Sarıoğlan’da Bekir Ayyıldırım, Sarız’da Baki Bayrak ve Bünyan’da Selahattin Metin’e Ak Parti Cumhur İttifakı adayları olarak tam destek veriyor. Seçim çalışmalarına dahil olan AK Parti, Cumhur İttifakı anlaşması gereği bu 5 ilçede tüm hatlarıyla MHP’nin adaylarının seçimi kazanması için çalışma yapıyor.