Başkanlar İddialı Ve Kararlı!

Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım: 'Şu anda bizi sıkıntıya düşürecek bir borcumuz yok.

Sarıoğlan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bekir Ayyıldırım, Sarıoğlan’ı ekonomik olarak belirli bir seviyeye getirdiklerini söyleyerek, “Şu anda bizi sıkıntıya düşürecek bir borcumuz yok” dedi.
2019 yılında 6 milyon TL’lik bütçeyle belediyeyi devraldıklarını ve bütçenin 6 katı kadar borcu bulunduğunu aktaran Sarıoğlan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bekir Ayyıldırım, Şu anda kendilerini sıkıntıya düşürecek bir borçlarının olmadığını söyledi. Başkan Ayyıldırım, “2019’da bütçemiz 6 milyon TL’ydi. Ben 6 milyon TL’lik bütçe ile belediyeyi devraldım. Tam tamına 36 milyon TL borcumuz vardı. Belediye bütçesinin 6 kadar borçlu aldık. Makam odamıza kadar icralıktı. Bütün arazilerimiz, tarlalarımızın tamamı satılmıştı. Biz hepsini belediyemize kazandırdık. Biz Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkanlarıyız. Biz halis niyetle geldik. Mücadele ettik. Emek verdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, her ilçeye abilik yapmışsa, Sarıoğlan’a babalık yapmıştır. Milletvekillerimiz bize hiçbir zaman olmaz demediler. Hiçbir projemizi götürdüğümüzde bize olmaz demediler. Kum ocağımız vardı atıl haldeydi. Orasını işler hale getirdik. Güneş enerjisi yaptık. Belediyeyi ben 19 personelle aldım ve maaşları ödenmemişti. Şu anda 130 tane personel çalıştırıyoruz. İşçilerimize yüzde 60 civarında bir iyileştirme yaptık. Şu anda hiçbir işçimize borcumuz yok. İşçilerimizde buna layıklar ve hak ediyorlar. Şu anda bizi sıkıntıya düşürecek bir borcumuz yok. Sarıoğlan’ı ekonomik olarak belirli bir noktaya getirdik” diye konuştu.

Bünyan Belediye Başkan Adayı Selahattin Metin: “Bünyan turizm cenneti olacak”

Cumhur İttifakı Bünyan Belediye Başkan Adayı Selahattin Metin, Bünyan’da yapacakları yatırımlarla istihdam sorununu çözeceklerini söyledi.

Cumhur İttifakı Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Bünyan’da en büyük problemin istihdam alanında olduğunu söyledi. İstihdam problemini çözerek, Bünyan’ın göç vermesini önlemeleri gerektiğini söyleyen Metin, “Bünyan’da köklü sıkıntıları tespitimiz oldu. Bunların üzerine gitmeye karar verdik. Bünyan’ın en büyük problemi istihdam problemi. Bünyan’dan Kayseri’ye ciddi anlamda göç oluyor. Bu istihdamı önlememiz lazım. Orada gençlerimize, çocuklarımıza iş alanı açmamız lazım. Ayrıca sosyal faaliyetler alanında Bünyan çok kısıtlı. Hayalimdeki Bünyan tamamen istihdamı çözülmüş, bir turizm merkezi haline gelmiş her tarafı ışıl, ışıl ve pırıl pırıl bir Bünyan. İnşallah Allah nasip ederse, 5 yıllık görevimizin sonunda böyle bir Bünyan’ı bırakacağımıza inanıyorum. Çok hazırlıklı bir şekilde geliyoruz. Allah izin verirse işçi arayan bir Bünyan oluşturacağız. Tamamının alt yapı çalışmalarını yapıyoruz ve hazırız” ifadelerini kullandı.
"Üst seviyede olan istihdam problemini çözeceğiz"
Bünyan’a yapacakları yatırımlarla istihdam sorununu çözeceklerini dile getiren Metin, “Bünyan’da ikamet eden bir vatandaşımız, Kayseri’de çalışıyorsa Bünyan’dan Kayseri’ye gidişi ve akşamda evine dönüşü yaklaşık olarak 3 buçuk saat sürüyor. Tabi böyle olunca insanlar Bünyan’dan buraya göç veriyorlar. Sağ olsunlar bu süreçte ulaşımla ilgili gerek Baki Ersoy Milletvekilimizin gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızın yardımlarıyla ulaşımda biraz rahatlama sağladık. Aynı zamanda da Bünyan’da istihdam problemi üst seviyede. Biz Bünyan’a yapacağımız yatırımlarla istihdam sorununu çözeceğiz. Aynı zamanda Bünyan’da çok güzel doğal güzellikler var. O Kayabaşı Bölgesi’ni tamamen turizme açacağız. Bünyan Allah izin verirse birkaç yıl içerisinde turizmin merkezi olacak. Turizm cenneti olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Bayrak: “2036 yılında planlanmış doğalgaz projesi, 2023’de ilçemize geldi”

Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak, 2036 yılında planlanan doğalgaz projesinin 2023 yılında ilçeye geldiğini söyledi.
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak, Sarız’ı yönetmekten yana olduklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:
“Biz yöneticilikten yanayız. Sarız’ı yönetmekten yanayız. Devletle işbirliği olmasından yanayız. Bunun bütün gayretini ve çabasını gösterdik. Onun sonuçları olarak seçim beyannamemizde ne demişsek aşama aşama geldi. Doğalgazla ilgili Pınarbaşı ve Sarız’da 2036 yılında planlanmış doğalgaz projesi, 2023’de ilçemize gelmiş oldu. Şu anda da çalışmalar hızla devam ediyor. Trilyonlarca boru gelmiş. Müteahhit çalışıyor. Mahallenin birinde çalışma yapıyorlar. Halen diyorlar ki; ‘Doğalgaz gelmeyecek. Sizi kandırıyorlar.’ Bu şekilde kirli bir propaganda yapıyorlar. Ben seçilsem de seçilmesem de Cumhur İttifakı o yatırımı Sarız’a kazandırmıştır. Vatandaşlarda bunu kullanıma devam edecek. 3 ay sonra ilçemize güzel bir doğalgaz tesisi kazandırılacak. Vatandaşlarında yaşamı kolaylaşacak.”

Başkan Demir: “Belediyeciliği sevemezseniz yapamazsınız”

Özvatan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Halit Demir, belediyecilik işinin sevmeden yapılabilecek bir iş olmadığını söyledi.
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özvatan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Halit Demir, Özvatanlı vatandaşların eşit mesafedeki hizmet anlayışından çok mutlu olduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Biz Özvatan’da yıllardır hayal edemediğimiz ve söylediğimizde hayal denilebilecek bir kısım hizmetlerin bugün yerine getirildiğini görüyoruz. Vatandaşımızın bu konuda memnuniyetini ifadelerinden, oylarından görüyoruz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizi memnun ediyor. Belediyeciliği eğer severseniz yapın. Eğer sevemezseniz bu işi yapamazsınız, başaramazsınız diye benim şahsi bir görüşüm var. Yaptığım işten zevk alıyorum. Severek yapıyorum. Eğer insanlara hizmet ettiğini görüyor, yaşıyor ve bunun karşılığını görebiliyorsanız en büyük kazanç ve mutluluk budur düşüncesiyle kendimize daha fazla bir yük, daha büyük bir sorumluluk veriyoruz. Bundan da daha çok zevk alıyoruz ve üzerimizde daha da çok çalışma azmi hissediyoruz.”

Başkan Uzunluoğlu: “Temmuz’un 20’sinde doğalgazımıza ilk çakmağı çakacağız”
Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Menduh Uzunluoğlu, Pınarbaşılı vatandaşların 60 yıllık rüyası olan doğalgazı getirmeye başladıklarını söyleyerek, “Temmuz’un 20’sinde doğalgazımıza ilk çakmağı çakacağız” dedi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Menduh Uzunluoğlu, Pınarbaşı’na Temmuz ayının 20’si itibariyle doğalgazın geleceğinin müjdesini verdi. Pınarbaşılı vatandaşların 60 yıllık rüyasının gerçekleşeceğini dile getiren Uzunluoğlu, “Pınarbaşı 142 mahallesiyle 27 bine yakın nüfusuyla büyük ilçelerimizden bir tanesidir. Çok stratejik öneme sahipte bir ilçemiz. Allah’ın yardımıyla, hükümetimizi desteğiyle, Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle, milletvekillerimizin Ankara’daki işlerimizi yakından takip etmeleriyle bir başarı kendiliğinden gelmiş bulunmaktadır. İnşallah 31 Mart’ta da halkımızın teveccühünün bizden yana olacağı kanaatindeyim. Pınarbaşılıların 60 yıllık rüyası olan doğalgazımızı getirmeye başladık. Temmuz’un 20’sinde de ilk çakmağı çakacağız. Buradan Pınarbaşılı hemşehrilerime bu müjdeyi vereyim. Hayalleri gerçeğe dönüştürmenin adresi Cumhur İttifakı’nın MHP’li belediye başkanı olmaktır” dedi.