BAYRAMINIZ BAYRAM GİBİ OLSUN!

Pazar tüm İslam Alemi'nde olduğu gibi Kayseri'de de Kurban Bayramı idrak edilecek. Kayseri'de Bayram namazı saat 05:47'de kılınacak.

İslam dininin önemli vecibelerinden olan bir bayramı daha yarın idrak edeceğiz. Bu yıl Kurban Bayramı yarın 16 Haziran Pazar günü sabah saat 05:47’de kılınacak bayram namazıyla başlayacak. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecek.

EKONOMİK SIKINTILAR DİKKAT ÇEKİYOR!
Bu yıl yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle bayram eski bayramlar kutlanamıyor. Ekonomik sıkıntılar çarşı pazardaki alışverişleri de olumsuz etkiledi. Vatandaş, azda olsa bayram alışverişi yaparken, bu yıl ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı şeylerden kısıtlamalara gitti. Esnaflar ise satışların düşmesinden şikayetçi... Gerekmedikçe alışveriş yapmayan vatandaşlar, bütçelerine göre harcama yapıp bir bayramı daha kutlamak için gayret gösteriyor.

KURBANLIK SATIŞLARINDA YÜZDE 40 DÜŞÜŞ YAŞANDI!
Kurban Bayramının en önemli özelliklerinden birisi kurban kesmek… Ancak bu yıl yüzde yüzün üzerinde artış yaşanan kurbanlık fiyatları nedeniyle semt pazarlarında beklenen satışlar yaşanmadı. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, artan girdi fiyatları nedeniyle ister istemez kurbanlık fiyatlarında da artış yaşandığını kaydederek: “ Bu yıl maalesef kurbanlık satışlarında yüzde 40 azalma oldu” dedi

ÇOCUKLARI VE MUHTAÇLARI UNUTMAYIN!
Bayramların vazgeçilmezleri olan şeker fiyatlarında da artış bu yıl vatandaşın bütçesini zorladı. Ancak her ev ister istemez şeker alıp çocuklara ikram etmek için gayret gösteriyor. Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, bu yıl çocukları ve muhtaçları unutmayalım çağrısında bulundular. 
 

kurban bayramı ne zaman kurban bayramı kurban bayramı ne zaman 2024 kurban bayramı 2024 kurban bayramına kaç gün kaldı