Bir Teşekkürü Çok Gördüler

Her seçim sonrası billboardlarda ve basın yayın organlarında seçmene teşekkür edilirdi, ancak bu seçimde belediyeyi kazanandan da ya da kaybedenden de ses soluk çıkmadı. Sadece teşekkür Saadet Partisi İl Başkanlığından ve Ak Parti Talas Belediye Başkan Mustafa Yalçın'dan geldi. 

Bir Teşekkür Yok Mu?
Ciddi oy kaybına rağmen yine Kayseri’de birinci parti çıkan da, yıllar sonra kırsalda önemli ilçeleri kazanandan da, Kayseri’de bir çok ilçeyi kıl payı kaçırmasına rağmen oy oranını ciddi manada artıran taraftan da bir teşekkür açıklaması yapılmadı.

Vatandaş ise haklı olarak tepki gösterdi.
Türkiye genelinde ve Kayseri’de ciddi oy kaybı yaşayan AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçeleri oylarıyla kazandıran Kayserililer bu kez gelmeyen teşekkür için “Neden” sorusunu yöneltti.
Kayseri’de bir önceki seçimlerde yüzde 64 oyla kazandıran ancak bu seçimlerde yüzde 39’lara kadar oyları düşmesine rağmen belediye başkanlığını kazananlara ithafen konuşun vatandaşlar: “Her seçim sonrası billboardlarda ve Basın yayın kuruluşlarında ‘Teşekkürler Kayseri’ yazılarını görürdük. Seçmene teşekkürler hiç gecikmeden yapılırdı. Bu seçimde Kayseri’de yine kazanan Ak Parti oldu ama sadece teşekkür Saadet Partisi ve Ak Parti Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’dan geldi. Neden bu kez belediye başkanlığını kazananlar teşekkür etmediler. Yoksa seçmenin hür iradesini beğenmediler mi?” diye sordular.
Sadece AK Parti değil, yıllar sonra yeniden kırsal da önemli ilçeleri kazanan CHP’den, Tomarza’yı kazanan İYİ Parti’den Kayseri’de oy oranını attıran Yeniden Refah Partisinden de  seçimlerin ardından teşekkür açıklamasının gelmemiş olması büyük tepki topladı.