ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Çanakkale Zaferi, tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı, Şehitler için dualar okundu gözyaşları döküldü.

Bir Destana dönüşen ve adını tarihin derin sayfalarına kazıyan Çanakkale Zaferi, şehrimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 109. yıl kutlamaları çerçevesinde yaşlı genç, çoluk çocuk sabahın erken saatlerinde şehitliğe geldiler… Şehitler için dua eden ve gözyaşı döken topluluk daha sonra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve protokolün katıldığı anma programına iştirak ettiler.
“Çanakkale Geçilmez” sözü ilk günkü heyecanıyla bir kez daha Kayseri’de yaşatıldı. Heyecan ve gözyaşı bir aradaydı Herkes şehitlere rahmet okurken “İmanın demiri yendiği” bu savaşı unutmama sözü verildi!
Etkinlikler kapsamında ilk tören, Kartal Kavşağı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde yapıldı. Törene, Vali Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri Aşkın Genç, Mahmut Arıkan, S.Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Hakan Dedebağı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.