Cıngı Erciyes'i TBMM'de Anlattı

Ak Parti  Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, kış turizminin gözdelerinden Erciyes Dağı'ndaki gelişmeleri meclis gündemine taşıdı.

Konuşmasına Erciyes’te yapılan eğitim kampanyasından bahsederek başlayan Cıngı: “Türkiye'de kış turizmini bir kamuoyu halini getirmek ve çocuklarımızı kayak ve snowboard öğrenmeye teşvik etmek gibi sorumluluğumuz bulunmaktadır. Bu konuyu milletvekillerimizle beraber halkımızın gündemine taşımak için meclisimizde yaptığımız Erciyes'te eğitim kampanyamız bazı vekillerimizin popülist reaksiyonlarına rağmen başarılı olmuştur. Vekillerimiz aileleri ile Erciyes’te kayak öğrenmiştir kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Erciyes Kayak Merkezi’nin bilinirliğinin arttığından bahseden Cıngı: “Son dönemde daha ziyade belediye, özel idare ve mahalli yönetimlerce ortaya konan kayak merkezi yatırımlarının bölgesel kalkınma ve turizm geliri açısından katkıları değerlendirildiğinde tüm ülkeyi içine alacak makro planlama ile sistemli profesyonel bir şekilde kurulacak kış turizmi merkezleri ülke turizminin sadece yaz mevsimine sıkışıp kalan turizm hareketliliğini tüm yıla yayması açısından önem taşımaktadır. Türkiye’de sistemli ve verimli bir kış turizm merkezinin en belirgin örneği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Başkanı olduğu dönemde Erciyes Master Planı adı altında yapılan Erciyes Kayak Merkezi’dir. Proje 2012 yılında hizmete girdikten birkaç yıl sonra yabancı turisti çekemeye başlamış ve kısa bir süre içinde Rusya, Ukrayna , Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden charter seferleriyle direkt turisti şehrimize getirmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra Erciyes’te Almanya’dan Filipinler’e varıncaya kadar çok sayıda ülkeden turistleri görmek mümkün hale gelmiştir” diye konuştu. 
10 YILDA 100 ÜN ÜZERİNDE YABANCI BİSİKLET TAKIMI ERCİYES’E GELDİ
Erciyes’te yapılan aktivitelerden ve bu aktivitelerin şehre ve kayak merkezine olan yansımalarından bahseden milletvekili Murat Cahid Cıngı, şunları söyledi:
“Erciyes’te yapılan verimli yatırımlarla Kayseri bir turizm şehri olmaya doğru evirilmiş, Kayseri’nin 6 bin yıllık medeniyet tarihi boyunca ta Hititlerden Asurlulardan kalma tarihi eserlerimiz gün  yüzüne çıkarak şehrimizi bir turizm şehri haline getirme sürecimiz başlamıştır. Bunun yanı sıra dağda yapılabilecek aktiviteler kapsamında oluşturulan bisiklet, trekking zirve tırmanışları gibi spor faaliyetleri neticesinde geçtiğimiz 10 yılda 100 ün üzerinde yabancı bisiklet takımı Erciyes’te kampa gelmiş, yüzlerce uluslararası bisiklet yarışı düzenlenmiştir. Yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından Erciyes’te ülkemizde en fonksiyonu yüksek irtifa spor kompleksi hayata geçirilmiş bu kamp merkezi barındırdığı 8 futbol sahası, olimpik yüzme havuzu, basketbol voleybol hentbol antrenman sahaları ve atletizm sahalarıyla şehrimizdeki bütün sportif branşlara hizmet etmekte ve tüm dünyadan takımları kulüpleri bölgemize çekmektedir“
ERCİYES BİR TERMAL TURİZM MERKEZİ OLARAK VERECEĞİ HİZMETİ ÇEŞİTLENDİRDİ
“Yapılan sondajlar neticesinde kayak merkezi içinde sıcak su bulunduğunu kaydeden Cıngı: “Bundan sonrada Erciyes bir termal turizm merkezi olarak vereceği hizmeti çeşitlendirmiş bulunmaktadır. Sağlam bir alt yapı oluştuktan sonra yapılan Avrupa kupaları, dünya kupaları ve muhtelif şampiyonalar sosyo-kültürel ve sportif faaliyetlerde tüm dünyaya canlı yayınlarla ulaşmış faydalar olarak Kayseri markasının global ölçekte bilinmesine büyük bir ivme kazandırmıştır. Bu vesileyle ülkemizde ilk kez 9-10 Mart’ta Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde düzenlenecek ve 82 ülkede canlı yayınlanacak Erciyes kar motosikleti dünya şampiyonasına tüm milletvekillerimizi ve halkımızı davet emek istiyorum“ diye konuştu

 

Murat Cahid Cıngı AK Parti Erciyes Dağı cahit cıngı erciyesi anlattı