Cıngı: "Mesleki eğitimde her şey harika olacak"

Mesleki eğitiminin öneminin artması üzerine Ak Parti Milletvekili Cahid Cıngı, Kayseri'de de mesleki eğitime yönelik önemli adımların atıldığını ve yeni stratejilerin geliştirildiğini duyurdu. Vekil Cıngı , Kayseri'de mesleki eğitimle ilgili yapılan çalışmaları, 'Mesleki eğitimde her şey harika olacak.' başlığıyla duyurdu.

“SANAYİCİMİZİ İNSAN KAYNAĞI MESELESİNDE HAPSOLMAYA MAHKUM 
EDEMEYİZ !”
Açıklamasında Kayseri’de sanayicilerin yaşadığı en büyük problemin imalatta çalışacak 
teknik personel bulmak olduğunu vurgulayan Cıngı, Şehrimizde son 40 yılda finansman, makina, tecrübe, bayileşme, mekan, know-how gibi bir çok meseleyi halledip şaha kalkan sanayicimizi insan kaynağı meselesinde hapsolmaya  mahkum edemeyiz ! Bunun için kaçınılmaz sonu bekleyemeyiz ! “ dedi.

“STRATEJİ GELİŞTİRMELİYİZ ‼️”
Konuyla ilgili strateji geliştirilmesi gerekliğinin altını çizen Cıngı şunları  söyledi:“Bu strateji de ancak meslek liselerinden ve mesleki eğitim üzerinden  gerçekleşebilir. Bunun için uzun zamandır Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve  Meslek Lisesi müdürlerimizle yürütmekte olduğumuz süreci bir mesleki  eğitim çalıştayI ile daha geniş bir kitlenin katılımıyla devam ettireceğiz. Eğitim uzmanlarımız, üniversitelerimiz, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, OSB Yönetimimiz,sanayicimiz, ögrencimiz, velimiz ve diğer sektörel  katılımcılarla yapacağımız çalıştayın bu konuda bizlere ışık tutacağına ve  önümüzdeki dönemde Kayserimizin mesleki eğitim politikalarının belirlenmesinde önemli çıktılar vereceğine eminim. Bu çalıştay aynı zamanda ülkemizde de bir mesleki eğitim aydınlanmasına da vesile olacaktır diye ümit ediyorum. “