DİKKAT! HER ŞEYİ PAYLAŞMAYIN!

Uzmanlar uyardı! Özellikle sosyal medyada görülen her hangi bir paylaşımın retweetlenmesi yani paylaşılması sizi hapis cezasıyla karşı karşıya bırakabiliyor.

Özellikle Kayseri’deki olaylarla birlikte gündeme gelen bilinmeyen kaynakların paylaşımlarının retweetlenmesi yani tarafınızca paylaşılması suç teşkil ediyor. 1 ila 3 yıl hapis cezası içeren paylaşımlarla ilgili uzmanlar Dikkat! uyarısı yaptı. Özellikle terör bağlantısı olan paylaşımların tarafınızca paylaşılması daha ağır yükümlülükleri ve hapis cezalarını beraberinde getirebiliyor.
Sosyal medyada birinin paylaşımlarının kişiden kişiye aktarılmasıyla başlayan provokatif eylemlere karşı tedbirleri artıran güvenlik güçleri, vatandaşları ve özellikle çocuk ile gençleri bu konuda uyarıyor. 

NEYİ, NEDEN PAYLAŞTINIZI BİLİN…
HER ŞEKİLDE SORUMLUSUNUZ!
Sosyal medyanın mercek altına alındığı olaylarla ilgili güvenlik güçleri ve uzmanlar herkesimi uyardı. Her hangi bir paylaşımın bile yasal olarak kişiye sorumluluk yüklediğine değinen uzmanlar, basit suçlarla ilgili bile 1 ila 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanılabileceğini hatırlattı. Terör ve benzeri (Provokatif ) paylaşımların daha ağır cezaları kapsadığına dikkat çeken uzmanlar, aileleri de daha hassas ve tedbirli olmaya davet etti.

ELDEN ELE PAYLAŞIMIN ARTMASIDA CEZAYI ARTIRABİLİYOR!
Uzmanlar sosyal olaylarda elden ele yapılan ve kartopu misali gittikçe artan paylaşımların cezalarınında en az 2 ila 4 yıldan başladığına dikkat çekti. Her paylaşımın ve etkisinin ayrı ayrı cezayı oluşturacağına dikkat çeken uzmanlar, kişisel verilerin paylaşılmasının da suç olduğunu dile getirerek: “ Yapılan her paylaşımın sorumluluğu ve yükümlülüğü vardır. Basit bir şekilde bir kişinin telefon nuramasının bile veya isim ve soyisminin açıkça paylaşılması suç teşkil etmektedir. Bu nedenle hiç kimse nedenine ve gerekçesine tam kanaat getirmediği hiçbir paylaşımı yapmasın” diye uyardılar.