DİKKAT! YANACAĞIZ…

Meteoroloji uyardı, Kayseri'de mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklığının daha da artacağı kaydedildi.

İklim değişikliğinin yan etkilerini görmeye başladığımız günümüzde ani sağanaklar, dolu ve yıldırım tehlikelerinin yanı sıra şimdide aşırı sıcaklar etkili olmaya başladı. Yetkililer, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının daha da artacağını belirterek özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar, yaşlılar ve çocukların saat 11:00 ila 16:00 arası sokağa çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.
Bayramının ilk iki günü ara ara yağışlar öngören yetkililer, bugün ve yarın için hava sıcaklığı konusunda dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
GÖLGELERİ TERCİH EDİN!
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyrettiğine dikkat çeken yetkililer bir yerden bir yere giderken bile gölgelerin tercih edilmesini ve asla dik vuran güneş ortamında uzun süreli kalınmamasını tavsiye ettiler.

BOL BOL SU TÜKETİN…
Hava sıcaklığındaki ani artışın vücutta sol miktarındaki dengeyi bozacağı uyarısında bulunan yetkililer, gölgelerde bile olsa bundan bir ay önceki günlük su tüketiminin en az iki kat artırılmasını tavsiye ettiler. Susuz kalan vücutta sağlık sorunları oluşabileceğini kaydeden yetkililer 70-80 kg olan bir insanın günlük su tüketiminin en az 3.5 -4 litreyi bulması gerektiğini belirtiler.

SICAKLIKLARDA 4-8 DERECE DAHA ARTIŞ OLACAK!
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde olacağı belirtildi.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin öngörüldüğü belirtilirken sıcaklıklarda ilgili yapılan uyarıda ise, “Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 
 

kayseri hava durumu kayseri hava durumu 30 günlük kayseri hava durumu yarın kayseri hava durumu 90 günlük