EL ELE GÖNÜL GÖNÜLEYİZ!

'Kayserililere hemşehrilerim' diye hitap eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 'Misafirperverdir Kayseri. Vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlıdır' dedi. 

Kayseri’de başgösteren olayların ardından şehre gelen ve geceyi burada geçiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, her kesimle özel görüşmeler yaptı. “Türkiye’nin Huzuru” adlı toplantı şehrin önde gelenleriyle biraraya gelen Bakan Yerlikaya, akşam üzeri ve ikinci gün çarşı ve pazarları gezdi. Vatandaş ve esnafla sıcak sohbet gerçekleştiren Yerlikaya, pastırma kesti, Kayseri’nin meşhur kayısısının tadına baktı.

Bir dönem Felahiye’de Kaymakamlık yapan ve Kayseri’yi çok iyi bilen Bakan Yerlikaya, “Kayserili ile el ele gönül gönüleyiz. Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Kayserili hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz.” dedi. Kayseri ziyaretinden samimi sözlerle bahseden Bakan Yerlikaya şu paylaşımda bulundu:


“Şanlı bayrağımızın gölgesinde Kayserili hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüleyiz.
Bugün Kayserili vatandaşlarımızla, kıymetli esnaflarımızla bir araya geldik, hasret giderdik.
Kayseri; Erciyes Dağı gibi yüce gönüllü insanların diyarıdır. Kayserililer ticaret erbabıdır. Kadim esnaflık geleneğinin en güzel temsilcileridirler.
Misafirperverdir Kayseri. Vatanına, bayrağına, devletine, milli ve manevi değerlerine gönülden bağlıdır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın liderliğinde, ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.
Her şey yavrularımız, onların geleceği, gülen yüzleri için.
Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Kayserili hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz.#TürkiyeninHuzuru  Kayseri”


PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPANLARI TEK TEK YAKALAYACAĞIZ!

Kayseri’den seslenen İçişleri Bakanı Suriyelilerin kimlik bilgilerini paylaşanlar başta olmak üzere provokatif paylaşımda bulunanları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceklerini söyledi. Sosyal medya hesaplarından provokasyon için çocukların kullanıldığına dikkat çeken Yerlikaya, yabancı düşmanlığı yapan her kim olursa olsun cezasız kalmayacağını belirterek şu açıklamayı yaptı:


“yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi yayarak, iç karışıklık yaratmaya çalışanların ortaya çıktıklarını gördük.
Kimi sosyal medya hesaplarından, çocukları kullanarak perde arkasından ''ayaklanma çıkarmaya başlıyoruz'' türünden mesajlar yayınladılar.
Aynı hesaplardan; Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin yayınlandığını da tespit ettik. Sosyal medyada paylaşılan verilerini uzmanlarımız inceledi. İlk tespitlerimize göre, paylaşılan kimlik bilgileri 8 Eylül 2022 tarihinden önceki veriler.
Göç İdaresi Başkanlığımızca bu tarihten sonra yapılan güncellemelerin, bu verilerde yer almadığını belirledik. Konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz görevlendirildi. Ayrıca Göç İdaresi Başkanlığımız Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 
Ülkemizde iç karışıklık çıkarmayı hedefleyenleri, provokatif paylaşımlarda bulunanları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz.”