Eti Manipüle Edenler Kim?

Yaklaşan Ramazan-ı Şerif ve seçimler öncesi ete yapılan zamlar dikkat çekti, bakanlık vatandaşın mutfağına giren eti manipüle eden 11 firmayı tespit etti.

Gün güne artan et fiyatları vatandaşın cebini iyice zorlamaya başladı. Etten uzaklaşmak zorunda kalan vatandaşlar dert yanarken, yaklaşan Ramazan-ı Şerif ve seçimler öncesi zam yapanları araştırmaya başlayan Ticaret Bakanlığı Türkiye genelinde et fiyatlarını manipüle eden 11 firmayı tespit etti, kim bu firmalar…? Bakanlık bu sorunu çözmek için kolları sıvadı.

ETTE FAHİŞ FİYAT TESPİTİ YAPILDI!

Düne kadar artan et fiyatlarını “Pahalı” olarak nitelendiren yetkililer, ilk kez ette de “Fahiş Fiyat” uygulandığını tespit etti. Türkiye genelinde yapılan denetimlerde 11 ulusal firmanın et fiyatlarını manipüle ettiği ortaya çıktı. Bakanlık şimdilik ceza yazılacak firmaları, yaptırımı artırmak amacıyla isimlerinin de teşhir edilmesi için çalışma yapıyor.

KESİN ÇÖZÜM BULUNMALI!

Gün güne artan ve kendi aralarında “eti satmayın yarın zam gelecek” şeklinde diyalogları tespit edilen firmaların üzerine ciddiyetle gitmeyi hedefleyen yetkililer, bu soruna kesin çözüm bulunması için çalışma yapıldığını açıkladı. Hali hazırda fahiş fiyat uygulayanlardan kilo bazında yüzde 10’a kadar para cezası uygulandığını, ancak bu para cezasının firmaların cebinden çıkmadığını ve yeni bir zam yapılarak cezanın absorbe edildiğine değinen yetkililer, kesin çözüm bulunması için gerekli çalışmaların ciddiyetle yapıldığına işaret ediyor. Vatandaşın kaynayan tenceresini olumsuz etkileyen firmaların öncelikle teşhir edileceği, ardından hapis cezası verilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtiliyor.