Genç'ten hızlı tren eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aşkın Genç 'Yüksek hızlı tren maliyetleri durdurulamıyor'  dedi ve tepki gösterdi.

Kayseri’de yıllardır gündemde olan hızlı tren konusu hem vatandaş hem de siyasiler tarafından sıklıkla dile getirilmeye devam ediyor.
Özellikle vatandaş tarafından büyük bir merakla takip edilen Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla 23 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen törenle atıldı.

Ankara – Kayseri arası  seyahat süresini 2 saate düşürmesi planlanan tren hattı ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise yüksek hızlı tren hattının 2028 yılında tamamlanacağı ifade etmişti.

Yüksek hızlı tren yapımına ilişkin son eleştiri “YHT projelerinde maliyet bataklığına saplanmış durumda”  diyen CHP’li Aşkın Genç’ten geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla konuyu eleştiren Genç, “Yüksek Hızlı Tren Hattı maliyetleri durdurulamıyor”  ifadelerini kullandı.

Genç’in paylaşımının devamında ise şu ifadeler yer aldı:
“Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına göre; 
Kayseri-Ankara YHT Hattı'nın maliyeti;  26 milyar TL'den 50 milyar TL'ye, 
Ankara-İzmir YHT Hattı'nın maliyeti; 97 milyar TL'den 177 milyar TL'ye, 
Adapazarı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Halkalı YHT Hattı'nın maliyeti; 87 milyar TL'den 148 milyar TL'ye yükseldi. 

Bir yıl içinde 3 hattaki toplam maliyet artışı tam 165 milyar TL.
İktidar, YHT projelerinde maliyet bataklığına saplanmış durumda.”
 

CHP aşkın genç hızlı tren eleştirisi