HAVA SICAKLIKLARI 1-2 DERECE DÜŞECEK!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Kayseri ve çevresinde etkili olduğunu hatırlatan Meteroloji 7 nci Bölge Müdürü Denizhan Erol, rahatlatan bir açıklama yaptı.

Hava sıcaklıklarının Kayseri merkezde 33-34 derecelerde seyrettiğini ve bazı günlerde 35.5 derecelere kadar çıktığını hatırlatan Erol;”Hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde 1-2 derece düşüş ile seyredecek” dedi

Bu yıl hava sıcaklıklarının 6-8 derece mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirten Meteroloji 7 nci Bölge Müdürü Denizhan Erol’dan rahatlatan açıklama geldi. 
Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de sıcaklıklarının 39 dereceyi gördüğü yönündeki haberlerin parklarda güneş altında bulunan termometrelerden kaynaklandığını kaydeden Denizhan Erol: “Güneş altında bulunan cihazlardaki ölçümler gerçek verileri yansıtmıyor. Biz gölgedeki sıcaklık değerlerini ölçülerek gerçek verilerin paylaşımlarını yapıyoruz. Dolayısıyla bizim yaptığımız ölçümlerimizde Kayseri merkezde bugünlerde en fazla 35.5 dereceleri gördük. Önümüzdeki süreçte, 3 gün içerisinde 30-31 dereceler civarında seyredecek. Önümüzdeki günlerde hafif rüzgarın etkisiyle geçtiğimiz günlere nazareten bir tık daha iyi bir yaz havası yaşayacağız” diye konuştu.
 

kayseri hava durumu kayseri hava durumu 30 günlük kayseri hava durumu 10 günlük kayseri hava durumu 90 günlük