Huzurumuz Kalmadı!

Huzur şehri olarak her daim dile getirilen Kayseri'de günlük yaşanan olaylar vatandaşı tedirgin etmeye başladı.

Gün güne nüfusu artan Kayseri’de olaysız gün geçmez oldu. Daha iki üç gün önce emniyet önünde bıçaklı kavga yaşanırken, şehrin en güzide yerleri olan Alparslan ve Mimsin’de silahlar patladı. Bir günde iki kişinin silahla öldürüldüğü Kayseri’de “Bu silahlar nereden geliyor, bu olaylar neden önlenemiyor?” sorusunu beraberinde getirdi.
Gerginliğin ve silahlı kavgaların sıkça yaşandığı Kayseri’de vatandaşlar “Huzur şehri Kayseri’ye ne oldu. Bitsin bu olaylar, huzurumuz kalmadı” şeklinde serzenişte bulundu.

VEKİL ÇOPUROĞLU, YİVSİZ SİLAHLAR TOPLATILSIN!
Göreve geldiği günden beri özellikle av tüfeği olarak geçen yivsiz silahların kavga ve tartışmalarda insanlar üzerinde kullanılmasına tepki gösteren AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, bir avcı belgesiyle sahiplenilen ve internetten rast gele satılan yivsiz silahların toplatılmasına ve daha ciddi şekilde ruhsatlandırılarak ehil kişilere verilmesi yönündeki çalışması sürüyor. Vekil Çopuroğlu, suçu önleme konusunda yivsiz silahların rast gele kişilere bir tek avcı belgesiyle verilmesinin yasaklanması için TBMM’ye talepte bulunmuştu.

SUÇLAR RUHSATSIZ TABANCALARLA YAPILIYOR!
Ülkemizde ruhsatlı Tabanca-Silah almak oldukça zor. 5 yıllık vergisi ve yükümlülükleri ağır… Bu nedenle suç oranlarına bakıldığında ruhsatlı tabancalarla işlenen suçlar oldukça az. Ancak ruhsatsız tabancalarla işlenen suçlarda dikkatlerden kaçmıyor. Bu kadar tedbir ve önlemlere rağmen ruhsatsız tabancalara karşı İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde aralarında Kayseri’nin de yer aldığı MERCEK-12 Operasyonlarıyla onlarca ilde Kaçak Silah Operasyonu yapmıştı. Bu operasyonlarda başta kurusıkıdan çevrilme, olmak üzere yüzlerce kaçak silahı ele geçirirken, onlarca kişi de gözaltına alınmıştı. Ancak hala silahlı yaralama ve ölüm olaylarının devam etmesi, bu yönde emniyet tedbirlerinin daha da artırılması için yeni talepler oluşturdu. Emniyet görevlilerinin sokaklarda huzuru sağlaması ve yeniden Kayseri’nin huzur şehri olması için daha ciddi çalışmalar yapması bekleniyor.