Kanka'ya Bağış Çağrısı!

Milletvekili Cahit Cıngı, Dünya'da ilk ve tek kemik iliği nakil merkezi için bağış çağrısında bulundu.

Milletvekili Cahit Cıngı, Dünya’da ilk ve tek kemik iliği nakil merkezi için bağış çağrısında 
bulundu.

KANKA’YA BAĞIŞ ÇAĞRISI!

Vekil Cıngı’dan KANKA’ya destek ve davet! AK Parti Kayseri Milletvekili Cahit Cıngı, Kansere Karşı Birlikte Derneği’ne (KANKA) destek vermek isteyenler için gönüllülük ve bağış çağrısında bulundu. Cıngı; “2017 yılında hayatını çocuk sağlığına  adamış Prof. Dr. Musa Karakükcü tarafından  kurulan derneğe hizmet etmek isteyenleri bu  güzel derneğe davet ediyorum” dedi. Sosyal medya hesabı üzerinden KANKA’nın  varlığının ve faaliyetlerinin önemine değinen  Cahit Cıngı’nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“KANKA çocuklarımızın eğitim ve sosyal hayatında yakın arkadaşları için çok sık kullandığı  bir tabir. Ama maalesef bazı yavrularımız için  çok daha derin manalar içeriyor; Erciyes Üniversitemiz bünyesinde çok değerli Kayserili  hayırseverlerimiz tarafından 5 katlı ve 10 bin  metrekare kapalı alana sahip KANKA Çocuk  Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi yapımına öncülük etti. “

“TÜM DÜNYA TARAFINDAN KABUL EDİLMİŞ İLK  VE TEK KEMİK İLİĞİ NAKİL MERKEZİ”

Cıngı, KANKA’ya yönelik verdiği bilgilerde derneğin, tüm dünya tarafından kabul edilmiş ilk  ve tek kemik iliği nakil merkezi olduğunun altını  çizdi.  “Burada oluşturulan Çocuk Kemik İliği Nakli  Merkezi Türkiye’nin bu ihtisastaki en büyüğü  ve dünyanın da en büyük ikincisi.” diyen Cıngı  şunları söyledi: “Merkezde ayrıca talasemi hemoglobinopati 
merkezi, hemofili merkezi ve ayakta tedavi  merkezleri de muhteşem hizmetler yürütüyor. 
Aynı zamanda Türkiye’de yurtdışı JACIE akreditasyonu alarak kalite ve tedavi uygulamaları  tüm dünya tarafından kabul edilmiş ilk ve tek  kemik iliği nakil merkezi KANKA.” “6 binin üzerinde çocuğumuza tedavi uyguladı,  250 ilik nakli gerçekleştirdi”
Paylaşımında KANKA’nın yürüttüğü faaliyetlere  de değinen Cıngı şunları söyledi:
“Tamamen çocuk hastalar için tasarlandığından dolayı çocukları bir hastane değil de 
adeta bir oyun merkezi içerisinde tedavi etmesi onların psikolojileri açısından müthiş bir yaklaşım. Mesela çocuklar hastane içerisinde akülü arabalarla ulaşım sağlıyor. Çok büyük bir oyun odası var ve tedavi gören yavrularımızın bu zorlu süreci atlatırken hasta psikolojisine girmesini engelliyor. Yaklaşık 2,5 yıl içinde 6.000 üzerinde çocuğumuza tedavi uygulayan KANKA, 250 ilik naklini başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyor. Kayserimizde çocuklarımız için böyle bir hastane bulunması gurur verici. Başta Prof. Dr.Musa Hocam olmak üzere emek veren bütün doktorlarımızı, hemşirelerimizi, sekreterlerimizi tebrik ediyorum. Allah hiçbir çocuğumuza bu derdi vermesin ama başa geldiğinde güvenerek gideceğimiz bir yer var.”