KAYSERİ'DE KENTSEL  DÖNÜŞÜM ZİRVESİ

Kayseri'de ağır hasarlı binalar başta olmak üzere Kentsel Dönüşümle ilgili bir çok konu masaya yatırıldı.

Kayseri’de 6 Şubat depremlerinden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kayseri İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmada  22.03.2023 tarihi itibariyle; 14.989 başvurudan 14.131 adet yapının hasar tespit çalışması yapılmış ve bunlardan  8.895’i hasarsız, 4.089’u az hasarlı, 51’i orta hasarlı ve 1.096’sı bina ve müstakil ev ve ahır olmak üzere ağır hasarlı yapı tespit edilmişti. Bu gelişmenin ardından ağır hasarlı binalar tek tek yıkılmış ve yerine yenilerinin yapılması için çalışma başlatılmıştı.
Bu çalışmalar ve yeni projeleri değerlendiren zirve toplantısı Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey katılımla ilk kez gerçekleştirildi.

Bu önemli toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, ilgili bürokratlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, ,İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ve daire başkanları katıldı.
Zirve toplantısında Kayseri’nin geleceğini inşaa edecek olan Kentsel Dönüşüm çalışmaları A’dan Z’ye masaya yatırıldı. 
Toplantıda başta depremde hasar gören binalar olmak üzere yapımı 30-40 yılı aşmış binaların durumları da değerlendirildi.