KAYSERİ'Yİ DOLU VURDU!

Şehrimizde ani bastıran sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı, araçlarda ve ekili alanlarda zarar büyük!

VATANDAŞIN BAŞI YARILDI, OTOLARIN CAMLARI KIRILDI

Hafta sonu etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kafasına dolu tanesi isabet eden bir vatandaşın kafası yarıldı. Bu arada ekili alanlarda ise büyük tahribat oldu. Binlerce dönüm arazide hasadın zarar gördüğü bildirildi.

Aniden başlayan sağanak ve dolu yağışı Kayseri ve çevresinde olumsuz etki yaşattı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, bir vatandaşın kafasına isabet edip yaraladı.  Kocasinan ilçesinde otomobilini doludan korumak isterken dışarı çıkan Özcan Oğuz, kafasına isabet eden dolu tanesiyle yaralandı. Yaşadıklarını anlatan Oğuz, "Erkilet Mahallesi'nde yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Ben de arabamın zarar görmemesi için halı sererken arabanın camı da kırıldı, benim de kafam yarıldı" dedi.

Öte yandan dolu nedeniyle araçları zarar gören vatandaşlar, sanayinin yolunu tuttu. Yeni sanayideki dükkanların önünde zarar gören araç yoğunluğu oluştu. 
Bu arada ekili arazilerde ise buğday başta olmak üzere taneli hasatlar ciddi zarar gördü. Kayseri’nin kırsal bölgesindeki arazilerde çiftçilerin zararı büyük!. Zararları karşısında üzüntüsü yüzünden okunan çiftçiler, ekili alanlarda zararın tespiti ve maddi olarak giderilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu. 

Sağnak şehir merkezindede ulaşımı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde ani bastıran sağnak, yolları suyla doldurdu. Birçok araç suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti.