Kritik Hafta

 Özellikle büyükşehirlerde daha fazla oy ile başkanlığı kazanmak adına toplanan iki liderin, ittifak adayları konusunda bu hafta net bir sonuca varması bekleniyor.

Erdoğan ve Bahçeli’nin alacağı kararın ardından hızlı bir şekilde aday belirleme sürecine girilecek. Cumhur İttifakı zaman kaybetmeden çalışmalarını sürdürürken 14 Mayıs seçimlerini kaybeden Millet İttifakı’nda ise halen sancılı dönem sürüyor. CHP’nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel ile masaya oturan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu
hafta nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusunu oldu.
Bu arada seçimlerin aktör isimlerinden Yeniden Refah Partisi ise adaylarını belirlemeye başladı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bir çok il ve ilçede adaylarının isimlerini düzenlediği törenle kamuoyuna tanıttı. Cumhur İttifakı’nı İstanbul ve Ankara’da
destekleyen Yeniden Refah Partisi’nin Kayseri’de aday çıkarıp çıkarmayacağıda muhtemelen Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin ardından netlik kazanacak.
Fatih Erbakan daha önceki açıklamalarında Kayseri’de ittifak yapmayacağız demişti ancak bu hafta yeni gelişmelerin yaşanabileceği belirtiliyor.