Muhtar Adayı Dilek Fidan'dan Anlamlı Etkinlik…

Muhtar adayı Yeniköy Mahallesinde ev hanımlarına destek, çocuklara ücretsiz tıraş hizmeti verdi.

Dilek Fidan, Kayseri’nin önemli seçmen kitlesine sahip Yeniköy Mahallesi’ne muhtar adayı oldu. Dilek Fidan, muhtar seçilmesi halinde mahalledeki birçok eksikliği gidermek için elinden geleni yapacağını söyledi.


31 Mart mahalli idareler seçimlerinde doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek için muhtar adayı olan gazeteci Dilek Fidan ‘’Gençliğin enerjisi gazeteciliğin tecrübesi ile şimdi Yeniköy için değişim zamanı’’ dedi. 


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yeniköy mahallesinde  bir yıl önce  4 gönüllü kadın arkadaşlarının imkanlarıyla Krizantemlife Yaşam Atölyesi'ni açtıklarını hatırlatan; Fidan burada da önemli işlere imza attıklarını söyledi. İhtiyaç sahibi ailelere gerekli yardımların yapıldığını ayrıca kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmaları için çeşitli faaliyetlerinde  olduğunu hatırlatan Fidan,  çocuklar için de çeşitli aktivitelerde bulunduklarını da söyledi.


Genç kadrosuyla yola çıktığını söyleyen Fidan, mahallede birçok eksikliğin olduğunu dile getirerek muhtar seçilmesi durumunda bu eksiklikleri gerek belediye gerekse valilikle koordineli bir şekilde yapma gayretinde olacağını söyledi . Özellikle sosyal yaşam merkezlerinin artırılması, sıfır atık projesi ,başıboş sokak hayvanları, ulaşımda otobüs seferlerinin düzenlenmesi ,mahalle içerisinde bulunan Manolya parkının tekrardan düzenlenip daha aktif ve kullanışlı hale gelebilmesi ,mahalledeki özellikle  yaşlılar için daha ferah mekanlar oluşturmak gibi birçok projeyi hayata geçirmeyi düşündüğünü söyledi .Fidan, ayrıca gençlerin sosyal yaşamlarının daha aktif hale gelmeleri için kütüphane, spor salonları gibi mahallenin  ihtiyaçları için gece gündüz demeden çalışacaklarını belirtti .

Özellikle mahallede kaza riski yüksek olan kavşaklarda okul önü ve mahalle araları gibi bölgelere gerekli çalışmaların yapılması için yetkili mercilerle diyalog halinde olarak gerekli çalışmaları yapılması için var gücümüzle çalışacağız dedi.  Ev hanımları için de çeşitli projeler üreteceklerini söyleyen Fidan , her aile ve esnaf ile daima irtibat halinde olacaklarını seçilmeleri halinde mahallemiz  için her zaman çalışmaya ve emek vermeye hazırız”  dedi.
Krizantem life yaşam atölyesi kurucularından ve Yeniköy mahallesi muhtar adayı Dilek FİDAN Yeniköy mahallesinde ki  20 çocuğun ücretsiz traş ettirdi. Dilek Fidan etkinlikler ve faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.