Öktem Hocaya Buruk Veda 

Başta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere onlarca etkin görevde bulunan ve sayısız tıp öğrencisi yetiştiren Prof. Dr. İbrahim Suat Öktem Hoca emekliye ayrıldı.

Prof. Dr. İbrahim Suat Öktem hocaya görkemli tören 
Öktem Hoca üniversitedeki görevine veda ederken öğrencileri ve sevenleri arasında duygusal anlar yaşandı.  Yoğun katılımla gerçekleştirilen veda töreninde Öktem Hoca’da bu tablo karşısında duygu yüklü dakikalar yaşadı. 
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalında görev yapan sayısız öğrenci yetiştirip sayısız hastaya şifa olan Prof. Dr. İbrahim Suat Öktem düzenlenen törenle emekli oldu. 
Başhekimlik A toplantı salonunda gerçekleşen törene, Öktem’in eşi ve çocukları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, siyasetçiler, iş dünyasından bazı önemli isimler, bölüm başkanları, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, uzman doktorlar, tıp öğrencileri ve ana bilim dalında görevli personel katıldı.


1983 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Öktem, 1983-1985 yılları arasında Anamur’da zorunlu hizmet görevini yerine getirdi. Erciyes  Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji ABD’ında 1991 yılında uzman olan Öktem, aynı ABD’ında Öğretim Görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak çalıştı, 2001 yılında Doçent, 2009 yılında Profesör olan Öktem’in emeklilik törende duygusal anlar yaşandı.  
Pediatrik Nöroşirürji ile ilgilenen Öktem 2003 yılından beri Türk Nöroşirürji derneği/Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu (PNG) aktif üyesi olarak görev almakta. 
Türk Nöroşirürji derneğinde de görev alan Öktem Erciyes Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi Nöroşirürji ABD Başkanlığı , Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim , Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi Genel Kurul Üyeliği, Yabancı Uyruklu Öğrenci Bürosu Danışma Kurulu Üyeliği,  Tıp Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği/Prof. Temsilciliği görevlerini üstlendi. Öktem aynı zamanda Kayseri Tabip Odası’nda çeşitli görevler icra etti.                                                                         
Başarı dolu kariyerinin ardından emekliliğe ayrılan Öktem ‘e törende duygusal konuşmalar ve övgüler eşlik etti. Törende Prof. Dr. Öktem’in, ailesine, vatanı, milleti, devleti ve mesleğine olan büyük aşkına ve saygısına dikkat çekildi.
Dekan Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu Öktem hakkında yaptığı duygusal konuşmada “Murat 124 ile Mercedes’e kafa tutan, paraya değer vermeyen bir adam.” ifadelerini kullandı.  Tören, Dekan Kemaloğlu’nun   Prof.Dr. İbrahim Suat Öktem’e emeklilikle ilgili teşekkür plaketi ve eşine çiçek vermesi ile sona erdi.  Öktem, kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğraf çektirdi.   

İbrahim Suat Öktem Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi