Özdemir'den Karabağ Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ''Zengezur Koridoru bir senaryo değil, Azerbaycan'ın öz hakkıdır. Bu durumu jeopolitik değişiklik olarak yorumlamak ise art niyetli bir tutumdur. Bölge gerçeklerini görememek ve kabullenememektir'' dedi.

MHP'li Özdemir Karabağ konusu hakkında sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Özdemir, Zengezur Koridoru bir senaryo değil, Azerbaycan’ın öz hakkıdır diyerek şunları söyledi, 
“İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma hükümlerince, tarafların birbirlerine taahhütleri uluslararası kamuoyuna da ilan edilmişti.
Buna rağmen aradan geçen süre boyunca Ermenistan tarafının anlaşmanın hilafına hareket etmesiyle beraber, bölgede bulunan Ermeni teröristleri engelleyememesi ve özellikle de Hankendi konusunda takındığı kışkırtıcı tutum da, bölgedeki gerginliğin tırmanmasına neden olmuştur.
Ermenistan tarafı aynı süre zarfında yükümlülüklerini yerine getirmekten ziyade süreci oyalayıp, Azerbaycan’ın haklı taleplerine rağmen İran, Hindistan ve Fransa’dan temin ettiği ilave askeri ekipmanlarla bölgede yeni askeri yığınak yapmaya da koyulmuştur. Gelinen aşamada Hankendi’de yapılan sözde seçimlerle bir kez daha barış hilafına eylemler yürütüldüğünü gözler önüne sermiştir.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında süregelen gerginlikte açıktan taraf olduğunu her yönüyle ortaya koyan İran’ın tutumuysa hiçbir surette kabul edilebilir değildir. Azerbaycan’ın diplomatik misyonlarına İran’da terör saldırısı olduğunda bunu engelleyemeyen ve Azerbaycan’a karşı faaliyet gösteren terör gruplarına hala topraklarında yer veren İran’ın, yine Azerbaycan sınırına askeri yığınak yapması samimi komşuluk ilişkileriyle bağdaşmamakta, gerginliği artırmakta ve gerçekteki niyetin ne olduğunu açık etmektedir.
Zengezur Koridoru bir senaryo değil, Azerbaycan’ın öz hakkıdır. Bu durumu jeopolitik değişiklik olarak yorumlamak ise art niyetli bir tutumdur. Bölge gerçeklerini görememek ve kabullenememektir.
Türkiye, Şuşa Beyannamesi ile Azerbaycan’a olan taahhütünü her yönüyle ortaya koymuş ve “tek millet iki devlet” gerçeğiyle Azerbaycan’a karşı gerçekleştirilecek her türlü düşmanca eylemi kendisine yapılacağı kabulüyle hareket edeceğini ilan etmiştir.”