SAĞDUYU ÇAĞRISI

Pınarbaşı'nda hafta sonu yaşanan olayla ilgili Cumhur İttifakı' ndan sağduyu çağrısı geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri İl Teşkilatı ve AK Parti İl Teşkilatı süreci yakından takip ettiklerini belirterek halkın iradesine saygının önemine vurgu yaptılar.

ÖZDEMİR: NİFAK GİRİŞİMLERİ NE MÜSADE ETMEYECEĞİZ
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, saldırıyı kınadığını belirterek: 
Pınarbaşılı hemşerilerimiz arasına husumet ve nifak sokma girişimlerine müsaade etmeyeceğiz ‘dedi. Özdemir sağduyu çağrısı yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
"Kayseri Pınarbaşı'nda CHP'li bir hemşehrimize yönelik sergilenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırı sonrasında MHP'yi ve milletvekilimiz Baki Ersoy'u hedef alan alçakça beyan ve yorumlarla alakalı ise hukuki girişimlerde bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimse bulanık suda balık avına çıkmasın. Uzun süreden bu yana Pınarbaşı'nın huzurunun korunması hususuna dikkat çekiyor, demokratik yarışın hemşerilerimize hizmet yarışıyla karşılık bulması gerektiğini hassasiyetle ifade ediyorduk. Her ne olursa olsun Pınarbaşılı hemşerilerimiz arasına husumet ve nifak sokma girişimlerine müsaade etmeyeceğiz. Bu vesileyle hastanede tedavi altına alınan Pınarbaşılı hemşehrimize acil şifalar diliyorum"

DEMİREZEN: SALDIRIYI KINIYORUM 

MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen'de sağduyu çağrısı yaptı. Demirezen, saldırıyı kınadığım açıklamasında şunları dile getirdi:
"Pınarbaşı ilçemizde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Adli merciler olayı takip edeceğine inanıyorum.

Biz siyasetçilere düşen görev ise artan toplumsal tansiyonu düşürmektir. CHP İl Başkanı Sayın Feyzullah Keskin bugün bir basın toplantısı yapmıştır. “Mesajı aldık, cebimize koyduk” söyleminde bulunarak güya racon kesmektedir. Sayın Keskin belki hatırlamazsınız, Pınarbaşı seçimlerinden önce her yaptığınız basın açıklamasına yanıt verirken sizi sükunete davet ettim. “Bu karşılıklı son açıklamamız olsun” dedim. Partinizse görmezden gelip her açıklamada gerginliğin dozunu daha da arttırdı. Kaşıya kaşıya toplum vicdanını kanattınız. Tahriklerinizi anlatmayıp, çıkıp “Mesaj alındı” diyorsunuz. Biz de tam bunun için defalarca bu gerginliğin son bulması için sizlere çağrıda bulunduk. 

Basın toplantınızda hâlâ Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimlerine atıfta bulunuyorsunuz. Sayın Keskin, kimsenin halkın iradesine karşı gelmişliği yoktur. Kimsenin Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ile ilgili bir problemi de yoktur. Menfur saldırı şahsidir. Aydınlatılınca göreceksiniz. Peki o zaman Genel Başkanını bizleri hedef gösterdiği için özür dileyecek mi? 

Zihninizin derinliklerindeki Maraş olaylarını dile getirmeniz ise ayrı garabettir. Hem sağ duyudan bahsediyorsunuz hem de geçmişin kanlı olaylarından dem vuruyorsunuz. İki kişilik bir olaydan toplumsal kaos çıkartma gayretiniz bu örneğinizle ifşa olmuştur. 

Evet hiçbir belediye başkanlığı insan hayatından daha önemli değildir. Fakat şahıslar arası çıkan bir kavgayı da siyasete alet etmek, olay anından itibaren milletvekilimizi azmettirici olarak göstermekte ahlaki değildir. Sonuna kadar milletvekillerimizin yanındayız. MHP’nin kurumsal kimliğine ve milletvekillerimize yaptığınız her saldırıyı da hukuki yollarla bertaraf edeceğiz.

Bu vesileyle bir kez daha yaralı vatandaşımıza şifa diliyorum"


AK PARTİ'DEN KAMUOYU DUYURUSU
HALKIN İRADESİNE SAYGILIYIZ! 

AK Parti Kayseri İl Teşkilatı olayla ilgili kamuoyu duyurusu yayınlayacak milli iradeye saygının önemine şu sözlerle değindi:


"Bilindiği üzere Pınarbaşı'nda 2 Haziran 2024 tarihinde yapılan yerel seçim sonucunda belediye başkanlığı MHP'den CHP'ne geçmişti. Elbette demokratik duruş halkın iradesine rızayı ve sonuçları kabul edip kazananı tebrik etmeyi gerektirir. Ülkemizin demokrasi ve serbest seçim tarihi, siyasi partiler ve adaylar arasında hasımlık değil rekabet olduğuna dair siyasi ve toplumsal bilincin oluşmasını sağlayacak tecrübeyi biriktirmiştir. Bununla birlikte bazen yerel ölçekte de olsa rekabet sınırlarını aşan tavır ve davranışlar gelişmekte, insanların hassas noktalarına dokunan hareketler karşılıklı olarak yapılabilmekte ve bunlar da istenmeyen ve asla tasvip edilmeyen olayların gerçekleşmesine neden olabilmektedir. Nitekim Pınarbaşı'nda yenilenen seçimler sonucunda kazanan tarafta yer alan bir hemşerimizin eğlencenin dozunu kaçırarak seçim sonuçlarını siyasi olmaktan çıkarıp kişisel bir meseleye dönüştürmüş olduğu gözükmektedir. Mevcut haliyle dozu kaçan kutlamalar, politikanın doğasında her zaman mevcut bulunan ve olmazsa olmaz olan rekabetin öfkeye dönüşmesine ve meselenin siyasi olmaktan çıkarak kişiselleştirilmesine sebep olmuş görünmektedir. Dolayısıyla MHP adayının kardeşinin, ağabeyine yapılan "hakareti” içine sindiremeyip Şerafettin Bahadır'ı yaralamasının, MHP'yle ve siyaset kurumuyla ilişkilendirilmesinin doğru bulmamaktayız.
Neticede bize göre, böylesi üzüntü verici bir hadiseden siyaset üretmeye çalışmak, hiçbir siyasi parti ve şahıs açısından sağlıklı ve doğru bir yaklaşım değildir. Ayrıca bu tür yaklaşımlar, Pınarbaşı ilçemizin sükunetine hizmet etmeyecektir. Beklentimiz, bağımsız yargının olayı bütün çıplaklığıyla ortaya çıkaracağı yönündedir. Hukuka saygılı insanlar olarak kovuşturmanın, soruşturmanın ve yargının sonuçlarını beklemenin en doğru davranış olacağını belirtmek isteriz. Bu vesileyle, hemşerimiz Şerafettin Bahadır'a geçmiş olsun diyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Ayrıca insanların fiziksel özelliklerinin siyaset malzemesi yapılmasını da çirkin ve etik dışı bulduğumuzu söylemeyi, siyasi ahlak açısından vazife sayarız. Ama hiçbir gerekçenin şiddeti
meşrulaştıramayacağına dair şaşmaz ilke, bizim açımızdan tartışmaya kapalıdır. AK Parti tüm kişi ve kurumlarıyla her daim hakkın ve hakikatin yanında yer alarak Pınarbaşı halkının hukukunu korumaya devam EDECEKTİR. Saygılarımızla"