Sandıkta açan Sümbüller

Yahyalı halıları yaşatılıyor. Günümüzde yol olmaya yüz tutan sanatlarından biriside halıcılık. Sanayileşme ve beraberinde gelen endüstriyel üretim teknikleri, el sanatlarının yavaş yavaş kaybolmasına yol açtı. Halıcılık, bakırcılık, kalaycılık, dokumacılık, çinicilik, oymacılık gibi el sanatları tarihe karışmak üzere.

Kayserili Sanatçı  Zahide Şahin, bu yok oluşa “Dur” demek ve el sanatlarını yaşatabilmek için amansız bir mücadele veriyor. Kayseri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Zahide Şahin, bu uğurda nerede ise tek başına kalmış durumdu.  Açtığı sergiler, düzenlediği konferans, kongre ve seminerlerle el sanatlarını ayakta tutmaya, kamuoyunun dikkatini farklı etkinliklerle çekmeye çalışıyor. 
Dr. Şahin, bu kez de “Yahyalı Halısı Motifleri”nden oluşan muhteşem bir sergi açma hazırlığı içinde. “Sandıkta Açan Sümbüller” adını verdiği sergi, 7 Eylül Perşembe günü, Kayseri Arkeoloji Müzesi Müze Geçici Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.  Ziyaretçilerine kapılarını 09.00-17.00 saatleri arasında açık tutacak olan sergide, sanatçının  40’a yakın kişisel tasarım çalışması yer alıyor. 
Sergi, 17 Eylül’e kadar açık kalacak. Sanatçı, Kayserili tüm sanatseverleri, “Sandıkta açan Sümbüller” sergisini izlemeye davet etti. “Sandıkta Açan Sümbüller Sergisi”ne sanatseverler tarafından büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor.