Seçim Anketleri Kafa Karıştırdı

Kayseri'de seçim sürecinde defalarca anket yaptıran ve hatta özel müfettiş gönderip alanı tarayan AK Parti son anketlerden istediği ve beklediği sonuçları alamadı.

Kayseri’de yerel seçimler öncesi Ak Parti genel merkezi bazı anketler yaptırdı, sonuçlar ise memnun etmiyor!
2019’da oldukça iyi bir performansla seçimi kazanan Ak Parti bu yıl oylarda istediği ve beklediği oranları yakalayamıyor. Seçim öncesi CHP’nin büyükşehir Belediye başkan adayını bekleyen AK Parti, bir anket daha yapıp son hamle olarak seçim stratejisini ona göre belirleyecek. 
YÜZDE 63.6 İLE KAZANMIŞTI, ŞİMDİ OYLARDA KAYIP MI VAR? 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni 2019’da Mustafa Çelik’ten alıp Memduh Büyükkılıç’a veren Ak Parti yüzde 63.6 oranla seçim kazanmıştı. Yaklaşık 800 bin seçmenin 500 bini aşkınından oy alan Ak Parti’nin bu kez oy oranlarında düşüş olduğu söyleniyor. Bu konuyu Ankara’da masaya yatıran genel merkez yetkilileri Başkan Memduh Büyükkılıç ile de özel istişarede bulundu. Seçim öncesi oy kayıplarının giderilmesi için yeni bir strateji belirleyecek olan Ak Parti’nin diğer adaylara göre de tavır alacağı ve ona göre çalışma yapacağı belirtiliyor. 
CHP ADAYI BEKLENİYOR, BİR ANKET DAHA YOLDA… 
Kayseri merkez ve ilçelerde sık sık seçim anketleri yaptıran Ak Parti Genel Merkezi, Develi’de oy oranlarının iyice düşmesi nedeniyle mevcut Başkan Mehmet Cabbar ile yola devam etmeme kararı aldı. Develi’de yeni bir isimle yola devam etmek isteyen Ak Parti’yi Kayseri merkezde yapılan son anketlerde istediği ve beklediği oranda memnun etmedi. Kayseri’de Ak Parti’de Memduh Büyükkılıç’ın ve Yeniden Refah Partisi’nden ise Abdullah Özkırış’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardın dan yapılan anketler Ak Parti Genel Merkezi’ni rahatlatmadı. AK Parti Genel Merkezi’nin Kayseri’de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklandıktan sonrada bir anket daha yapıp, seçim stratejisini ona göre belirleyeceği konuşuluyor.