Sezon Başı Belirlenen Hedefin Üzerindeyiz!

Mondihome Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar önemli açıklamalarda bulundu.

Sezon başı belirlenen hedeflerin üzerinde olduklarını dile getiren Uçar, “Bu durumun süreklilik arz etmesi ve sezon sonunda bu konumda bulunabilmek önemli” dedi

Mondihome Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, ikinci yarı çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. TRT Spor’a konuk olan ve açıklamalarda bulunan Recep Uçar, ilk yarı itibareyille sezon başında belirlenen hedefin üzerinde olduklarının altını çizdi. Uçar, “Evet baktığımızda 17 haftalık periyot. Bir çoğumuz tarafından ilk yarı olarak adlandırılıyor. Genel anlamda baktığımızda evet bizim memnun olduğumuz belki son iki hafta aldığımız sonuçlar bizi memnun etmedi ama ilk dört hafta itibariyle başlangıcımızda bir çok sorunlarla boğuştuğumuz, bir çok oyuncumuzun sakat olduğu ilk dört haftalık periyottan sonra bir 7 maçlık serimiz hiç kaybetmediğimiz. Banların altısını kazanıp birini berabere bitirdiğimiz. Son iki haftada ise içerde oynadığımız hafta içi Fenerbahçe maçı 4-3’lük maç. Aslında puana yakın olduğumuz bir maç. 3-3’ten sonraki bölümü biraz daha tutabilseydik galibiyet bile alabileceğimiz bir maç. Belki de öyle bitirebileceğimiz bir maç. Bir çok istatistik anlamında üstün olmamıza rağmen Fenerbahçe bugüne kadar deplasmanda bir gol yemişti, üç gol atmamıza rağmen kazanamadığımız bir maç. Bizi üzmüştü ama Konyaspor maçı beni Fenerbahçe maçından daha çok üzdü samimi konuşmak gerekirse. Oradan çünkü ikinci yarıdaki hedeflerimiz açısından baktığımızda puan ile dönmek istiyorduk. Bireysel olarak ve takım olarak baktığımızda gerçekleri konuşmak gerekirse kazanmak için iyi bir oyun ortaya koymadığımız bir maçtı. Ama baktığımızda 17 hafta, alınan 29 puan, 4. Sıradayız, 1.7 puan ortalaması… Sezon başı itibari ile Kayserispor’un arzu ettiği puan açısından daha üst bir noktada olduğumuz ortada. Umarım bu durum süreklilik arz eder ve sene sonunda bu noktalarda bitiririz” dedi. 
İkinci yarı zor geçecek
İkinci yarının her takım için zor geçeceğini dile getiren Recep Uçar, konuşmaını şöyle sürdürdü: “İlki iki sıradaki takımlar dışındakilerin puanları birbirine çok yakın. Şu an baktığımızda 16-17 puandaki takımlar küme düşüyor. Üçüncü olan takımımız şu anda 30 puanda biz 29 puandayız. Yani puanlar birbirine çok çok yakın. Bu ligde bulunan takımlarını arasında çok büyük farklar olmadığını da gösteriyor aslında bu puan dağılımı. İki takım biraz arayı açtılar. Zor geçecek. Bizim adımıza da öyle. Biz kulüp olarak gerçekten çok kritik eşiklerde geçiyoruz. Yönetimimize, kulüp başkanımıza, sportif direktörümüze, şehrimizin ileri gelenlerine teşekkür etmek istiyorum. Bu kulübün yaşayabilmesi adına, var olabilmesi adına herkes çok ciddi efor ortaya koyuyor. Biz bir yandan bu ligde var olmaya çalışırken, bir yandan da geçmişte yapılan belki mali ve idari konularda yapılan hatalardan kaynaklanan ciddi sorunlarla uğraşıyoruz. Dolayısıyla bizim adımıza yarış daha zor geçiyor. Bizde dolayısıyla uzun vadeli hedeflerde ziyade bir nevi bir sonraki maç bir önceki maçtan daha iyisini yapabilmek adına daha kısa vadeli hedeflerle gidiyoruz. Mart ayı sonunda hep berber yeniden oturur yönetimimizle, oyuncularımızla beraber konuşarak belki farklı hedefler koyabiliriz.