SU SORUNU ÇÖZÜLEMİYOR!

Özellikle bayramda yaşanan içme suyu sorunu bilinçsiz su kullanımdan kaynaklanıyor. Çok sayıda vatandaş İçme suyu ile bahçe suluyor, diğer vatandaşlar ise evde içecek su bulamıyor.

BİRİLERİ BAHÇE SULUYOR DİĞERLERİ İÇMEK İÇİN SU BULAMIYOR!

Yaz aylarında Kayseri’de yaşanan en büyük sorunlardan birisi özellikle kotu yüksek bölgelerdeki insanların içme suyu sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor. Bayramda Gesi başta olmak üzere bir çok bölgede su sorunu hat safhaya ulaştı. Bölge insanları ancak geceleri içme suyuna ulaşabildi. Yetkililer bilinçsizce kullanılan içme suyunun adaletsizliğe ve haksızlığa yol açtığı vurgusunu yaptılar.

Bazı insanlar su ucuz diye 24 saat bahçe sulaması yaparken, bazı insanlar ise evlerinde içme başta olmak üzere kullanmak için bile su bulamaz oldu.
KASKİ, bölgelerde sıkça uyarı yaparken, sorunu çözmek için ise çalışmalarını sürdürüyor.

SORUN BAHÇE SULAMASINDAN KAYNAKLANIYOR.

İçme suyu ile özellikle kırsal bölgelerde yoğun bahçe sulaması yapılması sorunun ana nedeni olarak gösteriliyor. Yetkililer içme suyunun sadece evde insani gereçler için kullanılması gerektiğini, bahçe sulaması için ya sondaj suyu veya DSİ’nin kanal sularının kullanılması çağrısını yaptı.

KIRSAL’DA 1 TON SU 1.59 LİRA, MERKEZDE 12.23 TL…
Kayseri’nin 16 ilçesinden sadece 5 tanesi kırsal kalkınma önceliğinde yer almıyor. Kırsal kalkınma önceliği bulunan köy ve beldelerde içme suyunun ton fiyatı 1.59 TL olurken, şehir merkezindeki içme suyunun ton fiyatı ise 12.23 TL olarak uygulanıyor. Kanunen içme suyunda indirim haklarını kullanan kırsal bölgedeki vatandaşlar, su ucuz diye bahçe sulamasına başlayınca sorunda burada başlıyor. Bahçeye atılıp 24 saat açık tutulan hortumlar nedeniyle özellikle kotu yüksek bölgelere içme suyu verilemiyor.
10 BİNLERCE İNSAN MAĞDUR!
İçme suyunun bahçe sulamasında kullanılması nedeniyle özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşanan bölgelerde 10 binlerce insan mağdur olduğunu dile getiriyor. Her yıl aynı sıkıntının yaşandığını belirterek yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, sorunun çözümü için rast gele bahçe sulaması yapanlara ceza yazılmasını bile talep ediyorlar.

ÇÖZÜM NET, SONDAJ VEYA KANAL SUYU KULLANILACAK!
KASKİ ise her bölgedeki insanları uyararak kendilerinin sadece içme suyu temini yaptığına dikkat çekiyor. KASKİ, içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasının yasak olduğunu hatırlatarak vatandaşları sondaj suyu ve kanal suyu kullanmaları konusunda sıkça ikaz ediyor.
 

su sorunu su sorunu nedir kayserisusorunu su sorunu kayseri su sorunu nasıl çözülür