Tedirgin Ediyor!

Ölümcül madde Siyanürle altın çıkaran Kayseri'deki Öksüt Altın Madeni dikkatleri üzerine çekti.

Erzincan’da yaşanan altın madenindeki faciadan sonra  gözler altın siyanürle altın çıkaran madenlere çevrildi. Erzincan, İliç’deki madende yaşanan facia, Kayseri’nin Develi ilçesindeki Öksüt altın madenini gündeme taşıdı.Siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve bölge halkı Kayseri’de tedirginlik oluşturan altın madeniyle ilgili yetkilileri göreve çağırdı.

İŞTE YANIT BEKLEYEN SORULAR!
1-    Bu firma koruma altında mı? 
2-     Bu firma bazı yerlere sponsor ve yardımlarda bulunup, bunun karşılığında dokunulmazlık mı aldı?
3-    Yetkililer neden susuyorlar. Bu yardım ve sponsorluklardan haberleri var mı? 
4-    Erzincan’da yaşanan acı felaketten sonra yetkililerce apar topar denetimlere başlandığı duyumlarını alıyoruz.  Yoksa koruma altına alınan bu firma denetimlerden de mi muaf tutuluyordu? 

5-    Kamuoyundan saklanan, siyanürün çevreye ve içme suyuna karışma olasılığı var mı?  
6-    Öksüt firmasının saha genişlemesine kimler onay verdi? 

SİYANÜR VE ZEHİRLİ ATIKLAR TEHLİKE OLUŞTURUYOR!

Daha öncede Kayseri’de işçilerin zehirlendiği haberleriyle gündeme gelen Öksüt Altın Madeni şehirde tedirginlik oluşturuyor. Bölge insanın sıkça şikayetleri üzerine Çevreye Etki Değerleri ( ÇED) Raporunu bir süre alamayan, Öksüt Altın Madeni aynı Erzincan’daki Çöpler Altın Madenindeki gibi eski teknikler olan siyanürle altın çıkarma işlemleri yapıyor. Devasa kütleleri siyanürle temizleyen ve bu sistemle altın çıkaran Öksüt Madenle ilgili Kayseri Valiliği ve Cimer’e onlarca şikayet dilekçesi ulaşmıştı. 

 


 

öksüt altın madeni siyanür siyanür nedir siyanürle maden çıkarma Siyanür ve zehirli atıklar tehlike oluşturuyor zehirli atıklar nedir